Home » Bente Sloth
Bente Sloth
Mit navn er Bente Sloth, og jeg arbejder som Relationsformidler og freelance pædagogisk konsulent med fokus på inkluderende læringsmiljøer og pædagogisk udvikling.
Med næsten tyve års erfaring som lærer, speciallærer og audiologopæd i både almen- og specialtilbud, har jeg opbygget en solid pædagogisk baggrund. De sidste atten år har jeg arbejdet som pædagogisk konsulent, først i en kommunal forvaltning og senest som læringskonsulent i syv år hos Børne- og Undervisningsministeriets inklusionsteam.
Uddannelse
Min uddannelsesmæssige baggrund omfatter:
- Uddannet lærer
- Uddannet audiologopæd
- Pædagogisk diplom i psykologi
- Master i læreprocesser og projektledelse
Baggrund og Erfaring
Som pædagogisk konsulent har jeg arbejdet med dagtilbud, skoler og kommunale forvaltninger i forhold til at planlægge og understøtte pædagogiske udviklingsprocesser. Mit faglige fokus har især været på:
- Pædagogisk ledelse
- Kommunikation
- Implementering af inkluderende læringsmiljøer
- Fællesskabende didaktik og relationskompetence
- Opbygning af professionelle læringsfællesskaber
- Skabelse af inkluderende skolekulturer
Metodisk tager jeg altid udgangspunkt i forandringsteori for at sikre bæredygtige og effektive forandringsprocesser.
Fokus og Vision
Jeg er dybt optaget af, hvordan dagtilbud og skoler konkret kan skabe miljøer, der gør en positiv forskel for børns deltagelsesmuligheder, faglige udvikling og trivsel. Mange børn og unge fortæller, at deres primære motivation for at gå i skole eller dagtilbud er at få venner. Derfor er jeg særligt engageret i at understøtte en fællesskabende kultur, der fremmer børnefællesskaber og skaber trygge, inkluderende læringsmiljøer.
Mit arbejde bygger på en overbevisning om, at relationer og fællesskab er grundlæggende for både læring og trivsel, og jeg arbejder for at fremme disse værdier på tværs af kommuner, skoler og institutioner.

Hvem er Relationsformidlerne?
Relationsformidlerne tilbyder specialiserede forløb, kurser, værdidage og pædagogiske dage inden for områder som relationskompetence, konflikthåndtering med afsæt i Low Arousal-metoden, forløb der understøtter børns regulering i samspil gennem legen, kurser hvor udviklingsstøttende samspil sættes under lup med afsæt i Marte Meo-metoden, Lederkurser og udvikling af inkluderende læringsmiljøer.