Home » Den affektive leder
Den Affektive Leder
Unikt praksisnært kursusforløb
hvor du som pædagogisk leder bliver
styrket i dit personlige lederskab | bliver klædt på til at højne den pædagogiske kvalitet og styrket i dine kommunikative evner, så din institution får en ’karavanfører’, der leder med hjerte og hjerne
Information & Tilmelding
Giv alle de pædagogiske ledere i kommunen et samlet kompetenceløft
Kurset kan bestilles hjem til jeres kommune, hvor vi kommer til jer ved min. 28 deltagere
Målgruppe
Pædagogiske ledere – dagtilbud, skole, specialinstitutioner
Lokation
Kunden står selv for lokaler og forplejning
Pris
Lad os udarbejde et uforpligtende tilbud til jer
Den Affektive Leder™ er et innovativt, praksisnært kursus til dig, der ønsker at sætte dit personlige lederskab under lup, opnå større gennemslagskraft i forhold til medarbejdergruppen og højne den pædagogiske kvalitet i din institution.
Måske har du længe vidst, at nogle af dine medarbejderes tilgang til børnegruppen ikke er udviklingsstøttende. Du ønsker greb til at ændre medarbejdernes børnesyn, men noget gør det svært at være eksplicit omkring, at ’baren’ for den pædagogiske kvalitet er sat for lavt.
Måske oplever du, at der er følelsesforurening på din arbejdsplads og er i tvivl om, hvordan du kan reagere på stemningerne.
Måske står du uforstående over for, hvorfor dine medarbejdere ikke tager nok selvstændige initiativer i udførelsen af det pædagogiske arbejde. Og måske synes du, at den retning, du har sat, kun i begrænset omfang ses i det pædagogiske arbejde.
Hvilke udfordringer du end må stå med som pædagogisk leder, vil kurset styrke din selvforståelse og vise vej til dit vigtigste ”værktøj” – DIG selv. På kurset vil du sammen med andre pædagogiske ledere kvalificere din relationskompetence, din evne til at mærke og tage udgangspunkt i dig selv, have empati for andre og skabe et godt samspil i gruppen med et mere tydeligt og autentisk lederskab.
Kurset Den Affektive Leder tilbyder indsigt i ledelsesstil, udviklingsstøttende kommunikation, tilknytningsmønstre, indblik i, hvad der driver og motiverer mennesker, egne triggere, skyggesider og viden om den neuroaffektive udviklingspsykologi.
Du bliver klædt på til at skabe udvikling, arbejde med konkrete ledelsesmæssige dilemmaer og højne den pædagogiske kvalitet i din institution – samt øge børne-, forældre- og medarbejderglæden!
Via en faciliteret og personlig proces, hvor DU spiller hovedrollen, får du et tredages kursus. Her deler to førende eksperter inden for ledelse, pædagogik, psykologi og kommunikation ud af deres viden og sætter den i en ledelsesmæssig kontekst, tilpasset den virkelighed, du som pædagogisk leder står i. Der bliver tid til gruppedrøftelser i ledernetværket, og de værdifulde pointer fra gruppearbejdet deles i plenum, faciliteret af kursuslederne.
Kursets Forløb
De to første kursusdage ligger i forlængelse af hinanden. Senere mødes holdet til en tredje dag, hvor tiden mellem Dag 1 og Dag 2 evalueres i plenum. Her netværkes og videndeles der mellem deltagerne og underviserne med henblik på både at få og give sparring.
Dag 1
Tidsrum kl. 9-15
Indholdet på dag 1 centrerer sig omkring følgende temaer:
- Menneskesynets betydning i ledelse
- Den hierarkiske hjerne
- Triggere og metodeloft
- Den hierarkiske hjerne og betydningen for vores ledelsesstil
- Gruppedynamikker og ledelse i dysfunktionelle grupper
- Affektsmitte og følelsesforurening
Dag 2
Tidsrum kl. 9-15
Indholdet på dag 2 centrerer sig omkring følgende temaer:
- Skyggesider og hvordan de kan hjælpe os i ledelsen af mennesker – “Alt det, vi ikke vil være med, vil ikke lade os være”
- Persona – hvilke masker tager du dagligt på for at dække over alt det, du ikke vil være?
- Lederens rolleforståelse – styrkelse af ledelsesmæssig autoritet og handlekraft samt det nødvendige hierarki
- Forandringsprocesser og de faser, som mennesker skal igennem for at favne forandringen
- Greb til at skabe følgeskab igennem afstemt og autentisk ledelse
Dag 3
Opfølgning og Netværk kl. 9-15
Indholdet på dag 3 centrerer sig omkring følgende temaer:
- Opsamling på aktioner i praksis
- Tilknytningsmønstre og deres betydning for vores ledelsesstil
- Udviklingsstøttende kommunikation i ledelse med afsæt i Marte Meo-metoden
- Mere om forandringsprocesser og greb til at skabe følgeskab igennem afstemt og autentisk ledelse
Dagene er fyldt med inspirationsoplæg, refleksionsøvelser og spændende fælles drøftelser vedrørende ledelse og pædagogisk praksis. Slides fra alle kursusdage eftersendes.
Den Affektive Leder™ Udbytte
01
Mulighed for, gennem øget selvindsigt, at kvalificere din relationskompetence
02
Støtte til at indtage perspektivskiftet, der åbner for nye handlemuligheder i praksis – mennesker gør det godt, hvis de kan
03
Greb til at hjælpe dine medarbejdere hen imod et udviklingsstøttende børnesyn
04
Mulighed for at identificere egne triggere og skygger i mødet med medarbejdere, familier og børn. Dette arbejde vil bringe mere balance og forståelse ind i dit ledelsesrum
05
Blik for egne hensigtsmæssige såvel som uhensigtsmæssige mønstre i din ledelsesstil
06
Øget indsigt i menneskelige bevæggrunde og motivation
07
En bedre forståelse for din rolle som leder, og hvordan du skaber følgeskab
08
Greb til at kvalificere kommunikative kompetencer, så dine budskaber når klart ud til medarbejderne
09
En skærpet evne til at møde og engagere dine medarbejdere dér, hvor de er, så kvaliteten højnes i din institution gennem et afstemt og tydeligt lederskab
10
Metoder til styrket selvforståelse, bredere påvirkningskraft, situationsfornemmelse og større følelsesregister
11
Et pædagogisk netværk med kollegaer inden for dit felt
12
Nye handlemuligheder, der gør det sjovere at være leder for dine medarbejdere og for børn og forældre
13
Et kursusbevis - Den Affektive Leder™, der minder dig om dit mål og kompetencer
Underviserne På Kurset
Via en faciliteret og personlig proces, hvor DU spiller hovedrollen, får du et tredages kursus, hvor to førende eksperter inden for ledelse, pædagogik, psykologi og kommunikation deler ud af deres viden og sætter den i en ledelsesmæssig kontekst, tilpasset den virkelighed, du som pædagogisk leder står i. Læs om dine undervisere her.
Anja Kristine Hvidberg Olsen
Anja er indehaver Relationsformidlerne.dk og partner i KompetenceUniverset.
Hun er forfatter til bogen En ny vej til konflikthåndtering i Skolen og medforfatter til bøgerne En ny vej til konflikthåndtering i Dagtilbud med Marte Meo og Low Arousal og En ny vej til Konflikthåndtering i Demensomsorgen og bogen.
Anja er fast ekspert i podcasten Pædagogisk Kvarter. Hun er uddannet pædagog med en kandidat i pædagogisk psykologi, hun er certificeret Marte Meo- terapeut & supervisor og konfliktmægler v. Center for Konfliktløsning.
Anja har trådt sine gange inden for det pædagogiske felt siden år 2001 og arbejdet indenfor såvel almenområdet med vuggestue- og børnehavebørn, som indenfor det specialpædagogiske område med varetægtsfængslede unge, som familiebehandler og pædagogisk konsulent i PPR samt Børne- og Undervisningsministeriet.
Peter Kofoed
Peter har arbejdet som konsulent i 23 år med speciale i stresshåndtering, i udviklings- og samarbejdsprocesser, i coaching af ledere og ledergrupper samt i ansvarlig kommunikation. Gennem årene har han udviklet et effektivt koncept til at arbejde med at skabe fremadrettet forandring og til at frigøre energi og ressourcer i organisationer ved at tage udgangspunkt i det, der fungerer og i den gode kommunikation.
Peter Kofoed udbyder til daglig blandt andet uddannelser i neuroaffektiv ledelse.
Han har omfattende erfaring og ekspertise i krise- og konflikthåndtering, processer, sammenlægninger af afdelinger og virksomheder både på leder- og medarbejder niveau. Peter træner og uddanner ledere over hele Danmark.
Du kan læse mere om Peter på hjemmesiden PeterKofoed.dk