Home » Rikke Tvenstrup
Rikke Tvenstrup
Mit navn er Rikke Tvenstrup, og jeg arbejder som Relationsformidler, Marte Meo terapeut, familievejleder og logopæd.
Jeg brænder for og er evigt engageret i at blive klogere på udvikling og læring – og særligt på relationernes betydning for begge. For mig hænger udvikling, læring og relation uløseligt sammen. Jeg tror på, at alle mennesker både vil og kan udvikle sig, og at de altid gør deres bedste med de ressourcer, de har til rådighed.
Min overbevisning er, at den mest direkte vej til udvikling og læring går gennem en nærværende relation, hvor man bliver set og mødt i sine egne forståelser og perspektiver.
Uddannelse
Min uddannelsesmæssige baggrund omfatter:
- Uddannet folkeskolelærer
- Certificeret Marte Meo-terapeut
- Certificeret coach
- Diplom i ledelse
- PD i logopædi
Baggrund og Erfaring
Jeg har gennem årene haft mange forskellige roller i skoleverdenen, hvilket har givet mig dyb indsigt og erfaring fra forskellige perspektiver:
- Folkeskolelærer
- Vejleder
- Konsulent
- Skoleleder
Alle disse roller har bidraget til min forståelse for, hvordan vi skaber bæredygtige fællesskaber med trivsel og udvikling i centrum. Min erfaring omfatter både undervisning og supervision på vores Marte Meo grundkursusforløb, hvor jeg underviser fagpersoner i metoden og dens praktiske anvendelse.
Fokus og Vision
Min hjertesag er dybt forankret i Marte Meo-metoden, hvor fokus er på ressourcerne og det, der virker. Jeg tror på, at når vi fordyber os i de styrker og muligheder, der allerede findes, kan vi skabe udvikling, styrke relationer og fremme hensigtsmæssig adfærd.
Som Relationsformidler arbejder jeg for at inspirere og understøtte fagpersoner i at opbygge relationer, der fremmer læring og udvikling. Mit mål er at skabe miljøer, hvor alle føler sig set, hørt og støttet, og hvor trivsel og fællesskab bliver fundamentet for en positiv udvikling.

Hvem er Relationsformidlerne?
Relationsformidlerne tilbyder specialiserede forløb, kurser, værdidage og pædagogiske dage inden for områder som relationskompetence, konflikthåndtering med afsæt i Low Arousal-metoden, forløb der understøtter børns regulering i samspil gennem legen, kurser hvor udviklingsstøttende samspil sættes under lup med afsæt i Marte Meo-metoden, Lederkurser og udvikling af inkluderende læringsmiljøer.